НОВИНКА !!!
ПОЛТАВСЬКІ СМАКОЛИКИ
(гастрономічний тур)
Перший інтерактивний музей історії олії (с.Мачухи) - Етномузей пива та самогону (с. Абазівка) - інтерактивний музей народної гастрономії (м.Полтава)
«Лубенського шмат короваю,
Корито опішнянських слив,
Горіхів київських смажених,
Полтавських пундиків пряжених
І гусячих п'ять кіп яєць;
Рогатого скота з Лип'янки,
Сивухи відер п'ять з Будянки,
Сто решетилівських овець…»
(І. Котляревський "Енеїда")
Тривалість: 1 день
Найближчі дати: 17.11.2018
Вартість: 350,00
ПРОГРАМА ТУРУ
Народна кухня України широко представлена у поемі І. Котляревського "Енеїда". Видно, що автор добре знався на національних стравах. До того ж показати характер і вдачу українців без їх ставлення до народної кухні просто неможливо. Українці, як відомо, люблять посмакувати і добре знають власну кухню..
10:00 - збір групи, виїзд в с. Мачухи, де створений перший інтерактивний музей історії олії У ньому Ви зможете не лише дізнатися про історію виготовлення олії, а й матимете можливість взяту участь в самому процесі. У музеї зібрані робочі експонати, яким більше 100 років. Їх відреставрували. Зараз вони в робочому стані. Це агрономічна техніка, обладнання з виробництва олії, яку виготовили англійці брати Ельворті Роберт і Томас.
12:00 - Етномузей пива та самогону в селі Абазівка Полтавського району.
Унікальний музей представляє оригінальні експонати — предмети вжитку, обладнання, матеріали, які були супутниками цього давнього промислу. Екскурсія та дегустація етнічних українських настоянок.
14:00 - інтерактивний музей народної гастрономії в Полтаві, де варто послухати про історію створення українських страв, побачити, в чому і як їх готували, з якого приводу. Саме для цього - екскурсія по затишному музею, що поєднує в собі кілька епох і соціокультурних верств: від старовинної української хати до меблів з будинків шляхти часів Котляревського. Тут є унікальний мисник 1960, неймовірної краси вишиті на полотні фіранки, привезені з с. Андріївка, Новосанжарського району. Є тут глечики, горщики, скрині і тіпуні, пивні кухлі і навіть огірок, вирощений в пляшці і залитий міцним алкоголем. Майстер-клас від шеф кухаря ресторану, робота з тістом, дегустація найсмачнішого в світі кулінарного шедевра ПОЛТАВСЬКОЇ ГАЛУШКИ !!!
У вартість входить:
- проїзд
- страховка
- вхідні квитки та екскурсійне обслуговування в музеях
- супровід представником турфірми
- майстер-клас від шеф кухаря
- дегустація етнічних українських настоянок та галушок
У вартість не входить:
- додаткові складові «Під галушечку»