ПОЛТАВСЬКІ СМАКОЛИКИ


Даты: 17.11.2018

НОВИНКА !!!

ПОЛТАВСЬКІ СМАКОЛИКИ

(гастрономічний тур)

 

Перший інтерактивний музей історії олії (с.Мачухи) - Етномузей пива та самогону (с. Абазівка) - інтерактивний музей народної гастрономії (м.Полтава)

 

«Лубенського шмат короваю,

Корито опішнянських слив,

Горіхів київських смажених,

Полтавських пундиків пряжених

І гусячих п'ять кіп яєць;

Рогатого скота з Лип'янки,

Сивухи відер п'ять з Будянки,

Сто решетилівських овець…»

(І. Котляревський "Енеїда")

 

Тривалість: 1 день

Найближчі дати: 17.11.2018

Вартість: 350,00

 

ПРОГРАМА ТУРУ

 

Народна кухня України широко представлена у поемі І. Котляревського "Енеїда". Видно, що автор добре знався на національних стравах. До того ж показати характер і вдачу українців без їх ставлення до народної кухні просто неможливо. Українці, як відомо, люблять посмакувати і добре знають власну кухню..

 

10:00 - збір групи, виїзд в с. Мачухи, де створений перший інтерактивний музей історії олії У ньому Ви зможете не лише дізнатися про історію виготовлення олії, а й матимете можливість взяту участь в самому процесі. У музеї зібрані робочі експонати, яким більше 100 років. Їх відреставрували. Зараз вони в робочому стані. Це агрономічна техніка, обладнання з виробництва олії, яку виготовили англійці брати Ельворті Роберт і Томас.

12:00 - Етномузей пива та самогону в селі Абазівка Полтавського району.

Унікальний музей представляє оригінальні експонати —  предмети вжитку, обладнання, матеріали, які були супутниками цього давнього промислу. Екскурсія та дегустація етнічних українських настоянок.

14:00 -  інтерактивний музей народної гастрономії в Полтаві, де варто послухати про історію створення українських страв, побачити, в чому і як їх готували, з якого приводу. Саме для цього - екскурсія по затишному музею, що поєднує в собі кілька епох і соціокультурних верств: від старовинної української хати до меблів з будинків шляхти часів Котляревського. Тут є унікальний мисник 1960, неймовірної краси вишиті на полотні фіранки, привезені з с. Андріївка, Новосанжарського району. Є тут глечики, горщики, скрині і тіпуні, пивні кухлі і навіть огірок, вирощений в пляшці і залитий міцним алкоголем. Майстер-клас від шеф кухаря ресторану, робота з тістом, дегустація найсмачнішого в світі кулінарного шедевра ПОЛТАВСЬКОЇ ГАЛУШКИ !!!

 

У вартість входить:

 - проїзд

- страховка

- вхідні квитки та екскурсійне обслуговування в музеях

- супровід представником турфірми

- майстер-клас від шеф кухаря

- дегустація етнічних українських настоянок  та галушок

 

У вартість не входить:

- додаткові складові «Під галушечку»

 



Фото тура